Vuosikymmenet ylittävää yhteistyötä

 

Vuonna 2008 Haverinen Logistics Oy (silloiselta nimeltään Oulun Pienkuljetus Oy) ja Porokylän Leipomo Oy solmivat jakelusopimuksen Pohjois-Suomeen, Oulun alueelle. Nyt 16 vuotta myöhemmin yritysten yhteistyö on syventynyt tiiviiksi kumppanuudeksi aina Nurmeksesta Ouluun saakka.

Porokylän Leipomon logistiikkapäällikkö Mika Peiponen muistelee yhteisiä vuosia ilolla. Ja siihen on syytäkin: 16 vuoden yhteinen taival logistiikan parissa on merkki luotettavuudesta ja ennen kaikkea ammattitaidosta.

– Vuonna 2008 solmimme silloisen Oulun Pienkuljetuksen kanssa jakelusopimuksen Oulun korkeudelle. Alkuun toinen kuljetusliike hoiti runkokuljetuksen meidän leipomoltamme Nurmeksesta Ouluun, josta Haverinen jakeli tuotteet eri toimijoille. Myöhemmin Haverinen Logistics otti hoitaakseen myös runkokuljetuksen, johon päivitimme uuden, tarpeita vastaavan kuljetuskaluston vuoden 2024 alussa.

Toimitusvarmuus avainasemassa

Yhteistyöstä puhuttaessa Mika Peiponen nostaa esiin toimitusvarmuuden ja vähäiset kuljetuspoikkeamat.

– Tottakai 16 vuoden varrelle mahtuu paljon tapahtumia, mutta Haverinen Logisticsin kuljetusvarmuus on erinomaisella tasolla. Jos huomaamme poikkeamia kuljetuksissa, niiden selvittäminen aloitetaan heti, ammattimaisella ja ratkaisukeskeisellä mentaliteetillä. Haverinen Logistics haluaa jatkuvasti tehostaa toimintaansa ja se näkyy vahvasti myös yhteistyössämme. Pyrimme kehittämään yhdessä yhteistyötä entistä vahvemmaksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi, josta esimerkkinä toimii uusi kuljetuskalusto, joka liikkuu Nurmes-Oulu väliä yritysten väreissä, Peiponen kertoo.

Ison kiitoksen Peiponen antaa myös yhteydenpidosta ja asiakaspalvelusta, joissa näkyy vahvasti 16 vuoden yhteinen taival.

– Yhteydenpito on alusta saakka ollut ammattimaista ja asiakaslähtöistä. Tottakai, kun yhteisiä vuosia on takana jo vuosikymmenen verran on yhteydenpito ja puheenaiheet myös muuttuneet entistä tuttavallisemmiksi, Peiponen lisää.

Vastuullisuus isossa osassa yritysten toimintaa

Haverinen Logisticsia ja Porokylän Leipomoa yhdistää vahvasti samat arvot: vastuullisuus, luotettavuus ja ekologisuus. Nämä arvot näkyvät molempien yritysten toiminnassa ja ohjaavat heidän päätöksiään ja toimintatapojaan. Molemmat yritykset pyrkivät löytämään toiminnassaan mahdollisimman kustannustehokkaita, mutta samalla ympäristöystävällisiä menetelmiä. Haverinen Logistics on erityisen tunnettu nykyaikaisesta ja luotettavasta kuljetuskalustostaan, joka on tärkeä tekijä heidän menestyksessään.

Yhteistyökumppanina on ollut hienoa huomata, miten Haverinen Logisticsilla on käytössään nykyaikaiset kuljetuskalustot sekä asiantunteva henkilökunta. Heidän työntekijänsä hoitavat työnsä tilanteesta riippumatta aina ammattitaidolla ja luotettavasti. Tämä ammattitaito ja sitoutuminen ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että yhteistyö on sujunut niin saumattomasti ja sujuvasti.

Kysyttäessä Porokylän Leipomolta, kuinka suurella todennäköisyydellä he suosittelevat Haverinen Logisticsia logistiikan yhteistyökumppaniksi, vastaus on selkeä. ”Todella suurella”, he toteavat yksiselitteisesti. Yhteistyö on sujunut ammattitaitoisesti ja ilman ongelmia. Jo 16 vuoden yhteinen taival on vahva osoitus siitä, että yrityksillä on halu luoda ja ylläpitää pitkäaikaisia yhteyksiä, joita kehitetään tarpeen mukaan.

Porokylän Leipomon tuotteet kuljetetaan Ouluun Haverinen Logisticsin modernilla Mercedes-Benz Actros 2535L kuorma-autolla, jota koristaa näyttävästi Porokylän Leipomon teippaukset. Tämä näkyvyys korostaa entisestään heidän vahvaa ja pitkäaikaista yhteistyötään, joka perustuu yhteisiin arvoihin ja tavoitteisiin.

Porokylän Leipomo Oy on Suomen suurin ruislimppujen valmistaja ja gluteenittomien tummien leipien ykkönen. Porokylän leivonnaisten markkina-alue kattaa koko Suomen. Vuonna 1983 perustetun pohjoiskarjalaisen perheyhtiön leipomot sijaitsevat Nurmeksessa ja Lieksassa. Yhtiöllä on leipomomyymälät Joensuussa ja Kouvolassa. Porokylän Leipomossa työskentelee 180 työntekijää. Vuonna 2023 yhtiön liikevaihto oli 25,5 miljoonaa euroa. www.porokylanleipomo.fi